Új üzletágakkal és tőkekoncentrációval erősíti piaci pozícióját a Trans-Sped

Befektetés - 2019-12-18

Új mérföldkőhöz érkezett a legnagyobb magyar magántulajdonú, komplex logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoport. A jövőre harminc éves Trans-Sped Kft. az évek óta tartó átszervezés és korszerűsítés eredményeként 2020-ra egységes nagyvállalattá alakul.

A vállalatcsoport hatékonyságának növelése érdekében az eddig külön vállalataiban működő, raktárak bérbeadásával és műszaki karbantartással foglalkozó üzletágai bekerülnek a logisztikai zászlóshajóként működő Trans-Sped Kft. közvetlen szakmai tevékenységei közé.

A változásnak köszönhetően 2020-tól a Trans-Sped zászlója alatt szerepelhet a karbantartási tevékenység, immár Logisztikai technológiai üzletág néven, az ingatlanbérbeadás pedig Raktárépítés és üzemeltetés üzletág néven.

A változások legfőbb célja a cégcsoport működésének egyszerűsítése és a logisztikai tevékenység érdekében végrehajtott tőkekoncentráció. A szakmai-logisztikai tevékenységet a jövő évtől kizárólag a Trans-Sped Kft. végzi és egy cégben összpontosul az ehhez szükséges vagyon is. Így a Trans-Sped Kft. saját tőkéje lényegesen nagyobb lesz és tőkeerejében jelentősen megerősödve áll partnerei rendelkezésére. 2020-ra a Trans-Sped Kft. egy egységes, tőkeerős nagyvállalatként folytatja a tevékenyégét.

Bízunk benne, hogy mindez egy hatékonyabb, a piaci változásokra megfelelő és gyors választ adó működést fog eredményezni. Az elmúlt három évtized alatt 3 főről 800 fősre növekedtünk, mára a szállítmányozó cégből a teljes logisztikai palettát lefedő cégcsoporttá vált a Trans-Sped. Az egybeolvadás hozzájárul ahhoz, hogy a vállalatunk a jövőben még stabilabb legyen és megfelelő alapot teremt a tovább fejlődéshez. Ezektől a változásoktól a döntési folyamat egyszerűsödését, gyorsabb, rugalmasabb működést várunk - nyilatkozta Fülöp Szabolcs, a vállalat ügyvezetője.

A változás a munkatársak és ügyfelek számára főként adminisztratív jellegű, a mindennapi ügymenetre nincs hatással, azonban a Trans-Sped számára egy fontos stratégiai lépés, amely tovább szilárdítja a Logisztikai top 10-ben elfoglalt pozícióját a hazai nagyvállalatok között.

A vállalatcsoport mára 185.000 m2-es raktárkapacitással és 250 közúti gépjárművel rendelkezik, a 2019- es várható nettó árbevétele pedig meghaladja a 21,5 milliárd forintot, amely az előző évhez képest 6%-os növekedést mutat. A raktárkapacitás bővítése mellett jelentős informatikai beruházásokba kezdtek. A saját fejlesztésű szakmai szoftver és az új vállalatirányítási rendszer bevezetése nagyban hozzájárulnak a működésük hatékonyságának növeléséhez, mely kulcsfontosságú lesz az elkövetkezendő évek sikereiben.