A kormány ellen tüntettek Budapesten, a Kossuth térre vonultak

Belföld - 2019-01-05

Elindult szombat délután a kormányellenes tüntetés a fővárosi Hősök teréről az Andrássy úton keresztül a Kossuth tér felé.

A Facebookon az "Országos tüntetés a rabszolgatörvények ellen" címmel meghirdetet demonstrációhoz ellenzéki pártok, szakszervezetek és civil szervezetek csatlakoztak.

A menet elején a Magyar Szakszervezeti Szövetség molinóját vitték, amellyel a munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakoznak.

A többi között "nem leszünk rabszolgák" és "fideszmafia" rigmusokat skandáló tüntetők a Hősök tere közepét töltötték meg az indulás előtt.

A menetben a munkavállalói érdekképviseletek mellett az MSZP, a Jobbik, az LMP és a DK pártzászlói, valamint roma és árpádsávos lobogók voltak láthatóak.

Útban a Kossuth tér felé. Fotó: atv.hu / Kelemen Gábor

Országos demonstrációt hirdetett január 19-re a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a budapesti kormányellenes tüntetésen szombaton.

Kordás László közölte, hogy kedden átadják Orbán Viktornak a követeléseik listáját és 5 napot adnak, hogy a kormány tárgyalóbizottságot állítson föl. Ha ez nem teljesül, országos figyelmeztető sztrájk kezdődik, utakat és hidakat zárnak le a tiltakozók - jelentette ki.