Az LMP hadat üzen a kiemelt beruházásoknak

Belföld - 2017-10-24

Az LMP tartós és totális "hadat üzen" a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásoknak - mondta Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: pártja minden jogi lépést megtesz a kiemelt beruházások megakadályozásáért - akár Strasbourgig is elmegy -, hogy ne sérüljenek az állampolgári jogok, és ne legyenek figyelmen kívül hagyhatók a környezetvédelmi szempontok.

A politikus szerint a kormány 2010 óta "minden tyúkólnál nagyobb építményt" kiemeltté nyilvánít, ahol nem akarják átláthatóvá tenni a finanszírozást és lefolytatni az engedélyeztetést.

Sallai R. Benedek két beruházást említett, amelyekben azonnali lépéseket tartott fontosnak: a Római-part ügyét, ahol szerinte 2012 óta nem kérdezték meg az érintetteket, valamint az Albertirsa és Kecskemét közötti nagyfeszültségű távvezeték építését. Rámutatott: utóbbit a helyi lakosok teljes kihagyásával kezdték meg, holott az ilyen távvezeték közelében élő gyermekek körében jelentősen nő a leukémia kockázata