AZ MDF 10 PONTJÁRÓL

Belföld - 2007-01-17

A szocialista párt parlamenti frakciója kész munkacsoportokban részletesen megvitatni a demokrata fórum által felvetett kérdéseket. Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja egyetért az MDF által megfogalmazott, A középosztály 10 pontjának többségével – fogalmaz Göndör István frakcióvezető-helyettes a közleményben.

Mint írja, a normális Magyarországot a szocialista parlamenti frakció is úgy képzeli el, hogy folyamatos a párbeszéd a kormánykoalíció és az ellenzék között. A szocialisták meggyőződése szerint csak ez az út vezethet oda, hogy a pártok között abban legyen verseny: ki tud többet tenni az országért, az itt élő emberekért.

 

            Az MSZP parlamenti frakciója támogatja az MDF 10 pontjának többségét, mert úgy véli: azok  jelentős része összefügg a kormányprogramban meghatározott elvekkel, és néhány ponton találkozik az SZDSZ által kezdeményezett ötpárti megbeszélésen megfogalmazott gondolatokkal is – fogalmaz Göndör István, aki hozzáteszi: az MSZP parlamenti frakciója kész munkacsoportokban részletesen megvitatni a demokrata fórum által felvetett kérdéseket.

 

Kormányzati felelősségük tudatában csak olyan megoldásokat támogatnak, amelyek a konvergenciaprogram megvalósítását szolgálják – tartalmazza a közlemény.

(mszp.hu)