Egy kutatás szerint négy év alatt 14 százalékkal csökkent az állami nyugdíjra támaszkodók tábora

Belföld - 2021-07-13

Az emberek 37 százaléka kizárólag az állami nyugdíjból élne meg időskorában, ami a bankkapcsolattal rendelkező válaszadók körében 14 százalékos csökkenést jelent a négy évvel ezelőtti helyzethez képest - tájékoztatta az OTP Nyugdíjpénztár öngondoskodási kutatása szerint a válaszadók 20 százaléka munkából, 11 százalék korábbi befektetéseiből fedezné kiadásait idős korában. A bizonytalanok köre - azaz akik nem tudják miből fognak megélni nyugdíjas korukban - 28 százalékot tesz ki, ami 2016-hoz képest 63 százalékos bővülést jelent.

A magyarok 80 százaléka továbbra sem rendelkezik kifejezetten a nyugdíjas évekre félretett befektetéssel, 63 százalékuk pedig nem is tervezi, hogy elkezdjen gondoskodni a későbbi évekről - hívták fel a figyelmet.

A magyarok 80 százaléka továbbra sem rendelkezik kifejezetten a nyugdíjas évekre félretett befektetéssel

Horpácsi Krisztina. az OTP Nyugdíjpénztár főosztályvezetője a közlemény szerint elmondta, hogy a nyugdíjpénztári befektetés ideális első lépés lehet a felkészülésben az anyagi gondoktól mentes időskor megteremtésében. Az OTP Nyugdíjpénztárnál az új belépők száma az első negyedévben 32 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakának eredményeit - ismertette a főosztályvezető