Fokozatosan emelkedik a máltai szeretetszolgálat fővárosi hajléktalanszállóinak kihasználtsága

Belföld - 2017-10-24

Hetven-nyolcvan százalékos kihasználtsággal működnek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fővárosi hajléktalanszállói, a létszám október közepe óta fokozatosan emelkedik. A hajléktalanokat hat nappali melegedőben és három éjjeli menedékhelyen várja a szervezet, amelynek intézményei a téli időszakban nyíló ideiglenes szállásokkal együtt akár ötszáz embert is képesek befogadni éjszakánként.

Ha minden szállás megtelik, a szeretetszolgálat az országos központjának épületét is megnyitja a rászorulók előtt, ahogyan az elmúlt télen is tette. A téli időszakban a hét minden napján lesz nyitva tartó nappali melegedő, továbbá felkészült a várhatóan megnövekvő betegforgalomra a Batthány téren működő 24 órás egészségügyi centrum, és az utcán élő betegeket ellátó mozgó orvosi rendelő is.

A szeretetszolgálat működtet egy tüdőszűrő buszt is, amely évente mintegy hatezer hajléktalan embert vizsgálatát végzi el.


Regisztrált hajléktalanok Magyarországon (1993-2016)

Az idei télen az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére három budapesti aluljáróban - a Blaha Lujza téren, a Deák téren és Kálvin téren - az életvitelszerűen ott tartózkodó hajléktalan emberek ellátására több szervezettel együttműködve kísérleti programot indít a szeretetszolgálat

A szervezet a kialakult munkamegosztás szerint a fővárosban a budai oldal hajléktalan ellátásáért felel, de az ország számos városában is több száz hajléktalan emberről gondoskodik, nagy ellátó intézményeket működtet többek között Miskolcon, Kecskeméten, Szegeden, Veszprémben és Pécsett is.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza