Gyorsított bírósági eljárásban két embert elítéltek, de szabadon távozhattak

Belföld - 2006-09-21

Megkezdődött a gyorsított bírósági eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon csütörtök reggel, ahol több, az elmúlt napok budapesti összecsapásai után őrizetbe vett fiatal vár ítéletre; az első két fiatal szabadon távozhatott, miután a 3 napos őrizettel letöltöttnek számít a büntetésük.

Az érintettek tudomásul vették az ítéletet, amely így jogerőre emelkedett. Előzőleg a rendőrség képviselője elzárást indítványozott, az ügyvéd viszont bizonyítottság hiányában felmentést, vagy legfeljebb figyelmeztetést.

 

Az egyik előállított a Budapesti Médiaintézet első éves hallgatója, akivel, és társaival szemben az volt a gyanú, hogy egy autóbuszon cigarettáztak, riadalmat, félelmet keltően viselkedtek az utasokkal szemben, trágár szavakat kiabáltak.

 

A rendőrség szerint magatartásuk kirívóan közösségellenes volt, másokban megbotránkozást keltett. T. István annyit elismert, hogy fogyasztott alkoholt és dohányzott, de az ordibálást tagadta.

 

A másik fiatal 18 éves, most fog érettségizni. Elismerte: söröztek, és lehet, hogy "hangosabban beszélgettek", de nem verekedtek, nem rongáltak, nem voltak agresszívek - állította. A bíróság délután újabb két fiatal ügyét tárgyalja, akik szintén hasonló cselekményeket követtek el a rendőrség szerint. (forrás: MTI)