Gyurcsány: a kormány elveszítette az irányítást a történések felett

Belföld - 2020-11-11

A kormány elveszítette az irányítást a történések felett, nem készítette fel az országot, nem készítette fel az egészségügyet, nem kezelte a válságot - értékelte a hazai járványhelyzetet Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerdai, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a miniszterelnök kedd este azt mondta, "ötven százalék esélye van annak, hogy az egészségügy összeomlik". Az elmúlt 24 óra történései azonban azt bizonyítják, hogy a kormány még az egészségügynél is hamarabb omolhat össze. A hét elején a kabinetben a fejvesztett kapkodás, a káosz és a pánikkormányzás időszaka kezdődött el - szögezte le.

Miközben minden egyes nap "magyar emberek százai halnak meg", a kormány a választójogi törvénnyel "kezdett el barkácsolni", miközben tízezrek veszítik el a megélhetésüket, a kormány az alaptörvénybe "betonozná be a lopást" - mondta a politikus. Hozzátette, mialatt a kórházak lassan nem fogadnak betegeket, a kormány korlátozza az egyedülálló szülők örökbefogadását és miközben vállalkozások, emberek, családok és nyugdíjasok mennek tönkre hétről-hétre, a kormány az alaptörvényben akarja megmondani, "mit is nevezünk igazából családnak".

Ezek a rendelkezések valójában a pánikkormányzás termékei, kétségbeesett és reménytelen próbálkozások a kabinet alkalmatlanságának palástolására - szögezte le. A kormány alkalmatlanságának következményeit a magyarok fogják elszenvedni és kifizetni - közölte a pártelnök.

Magunkra maradtunk, de kötelességünk vigyázni magunkra, vigyázni egymásra, vigyázni a hazára, ha már a kormány cserben hagyott bennünket - emelte ki. A kormány elesett, de az országnak ki kell tartania, együtt kell ezt a helyzetet túlélnünk - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc. Végül arra kérte az embereket, tegyenek meg mindent azért, hogy az idei karácsony "ne a gyász karácsonya, ne fekete karácsony legyen".