Háromszázan  a Kossuth téren, ugyanennyien Debrecenben 

Belföld - 2006-09-26

Keddre virradó éjszaka, röviddel éjfél után a mintegy háromszáz tüntető előtt a Kossuth téren megjelent a színpadon Wittner Mária, a Fidesz parlamenti képviselője; ez volt a tüntetés kilencedik napjának utolsó, említésre méltó eseménye.

Rövid beszédében mindössze annyit közölt, hogy most érkezett Sárvárról, ahol a polgárok lelkesen figyelik a budapesti történéseket. Ezután Takács András, a demonstráció egyik vezéralakja szólt az egybegyűltekhez, s arra kérte őket, hogy maradjanak a téren, és követeljék továbbra is Gyurcsány Ferenc távozását..Demonstráció Debrecenben

Debrecenben hétfőn este is folytatódott a Gyurcsány Ferenc és kormányának lemondását követelő demonstráció, a város főterén a Kossuth-szobornál mintegy 200-300-an gyűltek össze. A cívisvárosban egy hete minden nap több százas, illetve több ezres tömeg követeli a kormány távozását. Hétfőn este csakúgy, mint korábban, békés volt a demonstráció: a résztvevők nemzetiszínű zászlókat lobogtattak, az alkalmi szónokok mellett zenét hallgattak és verseket szavaltak. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója a demonstráló tömegben látta hétfőn este Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspököt, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökét is.

(Forrás:Index, MTI)