Jobbik: rengeteg kérdést vel fel a kormány új földvásárlási terve

Belföld - 2021-07-19

A Jobbik szakpolitikusa szerint "messziről bűzlik" és rengeteg kérdést vet fel az a terv, hogy a kormány 100 milliárd forintos magántőkealapot hoz létre termőföld-vásárlásra.

Hétfői közleményében Magyar Zoltán hangsúlyozza: a Jobbik kezdetektől küzdött az állami földprivatizáció ellen, amellyel a Fidesz-kormány "brutális ütemben adta el az egyik utolsó jelentős nemzeti vagyont".

Mára kijelenthető, hogy a Jobbik félelmei teljes mértékben megalapozottak voltak, hiszen az állami földek legértékesebb és legnagyobb része a kormányközeli földesuraknál landolt - fogalmaz az ellenzéki politikus.

Szerinte az újabb kormányzati akcióval "az adófizetők pénzéből vásárolt földek ismét a fideszes elitnél fognak kikötni".

Közleményében Magyar Zoltán annak a véleményének ad hangot: hátralévő hónapjaiban a kormány igyekszik a lehető legtöbb közpénzt és nemzeti vagyont átjátszani saját kézre. A politikus a Jobbik által sokszor szorgalmazott elszámoltatás és az elherdált állami vagyon minél nagyobb arányú visszaszerzésének fontosságát is hangsúlyozza.