Koronavírus - LMP: a kormány tegye lehetővé a védettség tesztelésének lehetőségét!

Belföld - 2021-07-03

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy tegye lehetővé - legalább a 60 éven felüliek számára - a koronavírus elleni védettség szintjének ingyenes tesztelését - mondta az ellenzéki párt társelnöke szombaton a Facebookon tartott online sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté elmondta, eddig 5,5 millió ember kapott oltást az országban, de kérdés, hogy ők védettek-e a koronavírussal szemben.

"Mi azt kérjük a kormánytól, hogy tegye azt lehetővé, hogy mindenki megbizonyosodhasson arról, hogy a védőoltás felvétele után valóban védett-e" - fogalmazott a politikus.

Szerinte egyre több hír szól arról, hogy nem mindenkiben alakult ki az immunitás, különösen azon 60 év feletti embereknél jelent ez problémát, akik a Sinopharm-oltást kapták.

Hozzátette, azon emberekről van most szó, akikben sem az antitestes, sem pedig a sejtes immunitás nem alakult ki.

Kanász-Nagy Máté szólt arról is, a fővárosban jövő héten indul az ingyenes tesztelés, amire 18 ezer embernek lesz lehetősége. "Ezt a programot üdvözöljük, ez a felelős cselekvés; Orbán Viktornak ezt az egész országra (...) ki kellene terjesztenie" - emelte ki a társelnök.