LMP: a kormány a kórházi beszerzésekben is a haverokat engedi a húsosfazékhoz

Belföld - 2017-08-31
cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet photo paper inkjet photo paper online

Az LMP szerint a kormány azért vette el a kórházi beszerzéseket az önkormányzatoktól, hogy a "haverokat" engedje a húsosfazékhoz.

Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján példaként említette azt a lélegeztetőgép-beszerzési tendert, amelyet a Közbeszerzési Döntőbizottság állított le, majd 50 millió forintra büntette az Állami Egészségügyi Ellátó Központot.

Az LMP politikusa szerint ebben a tenderben 700 millió forintos indokolatlan túlköltekezésre készültek azzal, hogy a közbeszerzésből kizárták "a haveri Novelmedix Kft.-nél" ekkora összeggel kisebb ajánlatot tevő, de csúcskategóriás gépekkel pályázó General Electric világcéget.

Ebből az árkülönbségből akár 1500 légkondicionáló berendezést is vásárolhattak volna a kórházak, a gépek az elhúzódó meleg időben akár életeket is menthettek volna - mondta Hadházy Ákos, aki szerint Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára korábban hazugsággal próbálta eltitkolni az olcsóbb árajánlatot