LMP: óriási probléma van a nyugdíjprémiummal

Belföld - 2021-09-01

Schmuck Erzsébet szerdai online sajtótájékoztatóján rámutatott: az a 214 ezer idős, aki kevesebb mint 80 ezer forintos járadékból él havonta, több ezer forinttal kap majd kevesebbet, mint az ennél magasabb nyugdíjjal rendelkezők.

A társelnök végtelenül igazságtalannak tartja, hogy "aki éhezik, éhezzék nyugodtan tovább"; ismét azok járnak rosszul, akiknek nagyobb szükségük lenne a segítségre.

Az LMP az igazságos nyugdíjakért harcol - hangsúlyozta. "Ha a gazdaság olyan jól teljesít, mint amennyire a kormány fényezi magát, akkor biztosan lenne mód arra, hogy ne rekesszék ki a teljes nyugdíjprémiumból azokat, akiknek a nyugdíja még a havi 80 ezer forintot sem éri el" - szögezte le.

Az LMP azt is követeli, hogy a nyugdíjprémium is épüljön be a járadékba, a kormány pedig hagyja abba azt a gyakorlatot, hogy év elején alulbecsüli az inflációt, "hogy egész évben ingyen használhassa a nyugdíjasoknak járó összeget".

Schmuck Erzsébet egy utcai fórumra is elhívta a miniszterelnököt, hogy a kormányfő találkozhasson az idősekkel és a problémáikkal.