Majdnem összeütközött két személyvonat Balatonmáriafürdőn

Belföld - 2006-07-26

Hetekig tarthat annak balatonmáriafürdői közlekedési incidensnek a kivizsgálása, amelynek során majdnem összeütközött két személyszállító vonat - mondta Kavalecz Imre a MÁV Zrt. szóvivője. Az eset vasárnap történt, de csak kedden adott róla részletes tájékoztatást a vasúttársaság.

 A vizsgálatok még folynak, de valószínűleg annak a mozdonynak a vezetője hibázott, amelyik a tilos jelzés ellenére kihajtott a balatonmáriafürdői állomásról. A pályaudvart elhagyva a szerelvény majdnem összeütközött a vele szemben érkező másik személyvonattal. A két mozdony egymástól száz méterre állt meg. Személyi sérülés nem történt, bár a két szerelvényen összesen körülbelül ezer ember utazott.

 

A tilos jelzésen áthaladó vonatot a mozdonyba beépített úgynevezett vonatbefolyásoló ellenőrző berendezés automatikusan lefékezte. Az adott vonalon az eset miatt több mint egy órán át állt a forgalom, s mintegy tíz vonat torlódott fel. Arra a kérdésre, hogy a MÁV miért nem tájékoztatta korábban a közvéleményt az esetről, Kavalecz Imre azt mondta: vasárnap közleményben már jelezték, hogy műszaki okok miatt késnek a vonatok az adott szakaszon. (forrás: MTI)