Nyugodt éjszaka Budapesten 

Belföld - 2006-09-22

Erőszakos cselekmény nélkül zajlott az éjszaka a fővárosban. A Kossuth téren felszólalt egy országosan körözött személy, de a rendőrök nem vették őrizetbe. Estére megint nagy tömeg gyűlt össze a Kossuth téren, ahol az előző napokhoz hasonlóan meghallgatták a szónokokat, majd hazamentek. Hajnalra aludni tértek a tüntetők is.

 2.02

 

A maradék tüntető csoport Gyurcsány Ferenc kiszivárgott balatonőszödi beszédét kezdte el hallgatni, de aztán abbahagyták. A fővárosban nyugalom van, semmilyen komolyabb rendzavarás nem történt.

 

1.29

 

Fogynak az emberek, és a lelkesedés is alábbhagyott a Kossuth téren. Nincsenek nagy tapsok, nagy füttykoncertek, és már alig van skandálás is. Fogyóban a főtt étel és az alma is.

 

1.03

 

Hat embert lefogott a rendőrség a fővárosi Blaha Lujza téren péntek hajnalban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Schőn Péter, a BRFK szóvivője az MTI-nek elmondta: a négy férfit garázdaság miatt fogtak el és állítottak elő, kettőt pedig rendőri intézkedés ellenszegülése miatt. Fokozott a készültség több helyszínen is a városban, a Blaha Lujza téren négy csapatszállító rendőrségi teherautó várakozik, rohamsisakos rendőrök állnak előtte - látta az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

 

0:52

 

Valaki zacskót húzott a Károlyi-szobor fejére - jelentette helyszíni tudósítónk a Kossuth térről. A rendőrök közül néhányan félrevonultak pihenni: cigarettáznak és beszélgetnek a parlament északi oldalánál.

 

23.59

 

Az országos körözés alatt álló Budaházy György is beszélt csütörtök este a budapesti Kossuth téren egybegyűltekhez - számolt be az MTI. A fiatalembert a Magyar Televízió székháza elleni, hétfő éjjeli támadásban való részvétel miatt körözik, fényképét is közzétették a rendőrök. Felszólalt Grespik László, a fővárosi közigazgatási hivatal volt vezetője is. Arról beszélt, hogy a népet megilleti az ellenállás joga.

 

23.35

 

Egyre többen szállingóznak el a Kossuth térről - jelentették tudósítóink.

 

23.04

 

"Jön a nép rendesen" - mondta  a Kossuth tértől nem messze egy éjjel-nappali üzlet eladója. Elmondása szerint a cigi és szeszesital fogy leginkább. Dicsérte a megnövekedett forgalmat egy Nádor utcai bár csaposa is, aki szerint eddig sem volt okuk panaszra, de az elmúlt négy napban még több a munka.

 

22.20

 

Tudósítónk szerint sokkal kevesebb a rendőr a Parlament melletti elzárt területen, mint szerdán. Egy rendőr azonban kérdésünkre azt mondta, ugyanakkora a készültség, csak legfeljebb itt nem látszik.

 

 

20.55

 

Egy fiatalembert a Vértanúk terénél elkaptak a rendőrök. Több járókelő azt mondta, kés volt az őrizetbe vett férfinél.

 

20:00

 

A Kossuth tér teljesen megtelt - jelentette az [origo] helyszíni tudósítója, aki szerint a rendezvény hangulata kezd a Sziget Fesztiváléhoz hasonlítani. Többen sátraznak, és különféle árusok jelentek meg: pólókat, mézeskalácsot és amerikai hotdogot is árulnak. Az [origo] által megkérdezett tüntetők szerint ma éjszaka már nem várhatók összecsapások, "az éjszakai bunyók már lecsengőben vannak". Vitéz Matovics István, a Nemzetőrség nevű mozgalom vezetője elmondta: napközben több rendbontó is zavarta a rendezvényt, többen részegen érkeztek.

 (Forrás:MTI,Index, Origó)