Online gyűjtést hirdet a Magyar Katolikus Püspöki konferencia az üldözött keresztények javára

Belföld - 2017-06-08

Online gyűjtést hirdet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) az üldözött közel-keleti keresztények javára - közölte az MKPK titkára a testület nyári tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.

Mohos Gábor ismertette: a gyűjtés célja segíteni a lakóhelyükre visszaköltöző iraki keresztényeket otthonaik újjáépítésében, a mindennapi élet feltételeinek megteremtésében.

Az MKPK augusztus végéig várja az adományokat az erre célra nyitott 11100104-18181490-14000003-as számlaszámra.

Elmondta azt is: az MKPK tagjai folyamatosan nyomon követik a közel-keleti keresztények helyzetét, gyakran találkoznak a közel-keleti keresztény közösségek vezetőivel, képviselőivel, akik beszámolnak az ott élők nehézségeiről és reményeiről.

Hozzátette: az anyagi támogatás nemcsak konkrét segítséget jelent az elüldözött családoknak, hanem a "keresztény közösség testvéri szolidaritásának kifejeződése is. Alapja annak a reménynek, hogy Isten a legnehezebb helyzetben élők számára is előkészíti a jövőt és a békét."

Mohos Gábor ismertette: a testület döntött arról is, hogy a 2018. őszi, az ifjúsággal foglalkozó püspöki szinódus előkészítéseként az MKPK felmérést végez a fiatalok körében "az egyházat érintő kérdésekről".

Elmondta, kiválasztották a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logóját, a nyertes pályázat Lampert János grafikusművész munkája.

Szólt a Szent László-évről is, melynek központi eseményét június 26-án és 27-én Győrben tartják. A kétnapos programban koncertek, színielőadás, könyv- és filmbemutató, tudományos konferencia és ünnepi szentmise szerepel. A rendezvénnyel egy időben, ahhoz kapcsolódva szintén Győrben rendezik meg a Katolikus Társadalmi (Kattárs) napokat. A két programról részletesen a www.gyor.egyhazmegye.hu és a www.kattars.hu oldalon lehet tájékozódni

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza