Orbán Viktor kinevezte a hírközlési tanács elnökét és tagjait

Belföld - 2019-03-07

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön délelőtt a Karmelita kolostorban átadta a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) elnökének és tagjainak a kinevezésükről szóló okiratot - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A kormányfő Vágujhelyi Ferencet az NHIT elnökévé, Fauszt Zoltánt, Felső Gábort, Pap Sándort és Risztics Péter Károlyt a testület tagjaivá nevezte ki, március 1-jei hatállyal.

A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács a kormány informatikai és hírközlési ügyekben javaslattevő, véleményező, valamint tanácsadó testülete.

Az infokommunikációs szektor fejlesztései hosszú távon is növelik egy gazdaság növekedési potenciálját és javítják a foglalkoztatottak életminőségét

Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács március 1-jei hatállyal kinevezett elnökével és tagjaival Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. március 7-én. MTI/Miniszter

. A szektor a magyar GDP ötödét adja, a foglalkoztatottak csaknem 15 százaléka közvetlenül vagy közvetve kapcsolódik ehhez az ágazathoz - olvasható a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének tájékoztatásában.