Ötlépcsős tanügyi reformot ígér a DK

Belföld - 2017-08-31
cheap inkjet paper cheap inkjet photo paper wholesale inkjet photo paper best inkjet photo paper inkjet photo paper online

A Demokratikus Koalíció (DK) kormányváltás esetén öt lépésben reformálná meg a magyar oktatást - közölte csütörtökön a párt alelnöke.Niedermüller Péter azt mondta, hogy először megszüntetnék a Klebelsberg Központot és visszaadnák az iskolák szakmai autonómiáját.

Ezután differenciált béremelést hajtanának végre. Ez mindenképpen meghaladná a hat százalékot, de a pályakezdők, a régóta a pályán lévők és a hátrányos helyzetű térségekben dolgozók esetében az emelkedés 10-15 százalékos is lehetne - közölte.

Vonzóvá tennék a tanári pályát, miközben minden segítséget megadnának a diákoknak ahhoz, hogy megfelelő, versenyképes tudást szerezzenek - folytatta a felsorolást.

Végül pedig a felsőoktatásban növelnék az állami helyek számát, miközben csökkentenék a tandíjat, az első két félévet pedig ingyenessé tennék - jelentette ki az EP-képviselő.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza