Ukrán oktatási törvény - LMP: a magyar pártok együtt álljanak ki a kárpátaljai magyarokért!

Belföld - 2017-09-11
on the beach hotels argento outlet yoox uk mens marks and spencer discount code new look voucher

A magyarországi parlamenti pártok elnökeinek közös kiállását szorgalmazta az LMP társelnöke a kárpátaljai magyarok anyanyelvi oktatásáért hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szél Bernadett arra kéri Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, Vona Gábor Jobbik-elnököt, Semjén Zsolt (KDNP) valamint Molnár Gyula szocialista pártelnököket, kezdeményezésére lássák el kézjegyükkel azt a dokumentumot, amelyben az ukrán elnökhöz fordulnak és amelyben felkérik Petro Porosenkót, ne írja alá a kisebbségek anyanyelvi oktatását korlátozó az új ukrán oktatási törvényt.

Simon-Árpa Zsuzsanna magyar nyelvórát tart a 9.a osztály tanulóinak az Ungvári 10. Számú Dayka Gábor Magyar Tannyelvű Középiskolában. MTI Fotó: Nemes János
Yoox.com voucher Yoox.com voucher code Yoox.com discount code

Szél Bernadett hangsúlyozta: a magyar kisebbségek nyelvhasználatának kérdése olyan nemzeti ügy, amelynek segítéséért a pártoknak háttérbe kell szorítaniuk önös érdekeiket. Megjegyezte: felemelő lett volna, ha a kormánypártok is részt vesznek a magyar ellenzékiek vasárnapi demonstrációján.

Elmondta azt is: az Európai Parlamentben is közös kiállásra kéri az ügyben a magyar delegáció tagjait, pártcsaládtól függetlenül.

Arra is kérte a magyar kabinetet, olyan külpolitikát folytasson, amely nem aláássa, hanem segíti határon túli magyarok ügyét. Mint fogalmazott, a zsarolás vagy a keménykedés nem mindig használ nekik.