Visszalépett Karácsony Gergely

Belföld - 2021-10-08

Visszalépett Karácsony Gergely, aki arra kéri az embereket, akik bíztak benne, hogy támogassák Márki-Zay Pétert, mert ő tudja egyesíteni az ellenzéket, és azokat, akik változást akarnak. Márki-Zay azt mondta, a jobb- és baloldali érdekeket képviselve szövetségben lépnek tovább Karácsonnyal, ő maga pedig belép a 99 Mozgalomba.

Karácsony Gergely kortesbeszédet mondott Márki-Zay Péter mellett, Karácsony őt támogatja az előválasztás második fordulójában. Karácsony döntését azzal indokolta: „arra a belátásra jutottam tegnap nagyjából olyan 11 óra körül, hogy ha ezt nem lépem meg, akkor Orbán Viktor hatalmon marad.”

Karácsony szerint ő maga unortodox miniszterelnök-jelölt volt, hiszen azzal kezdte a kampányát, hogy elmondta, a háta közepére sem kívánja a miniszterelnök-jelöltséget.

Márki-Zay Péter békejobbot kínál

Márki-Zay szerint Karácsony a DK felől is kapott megkereséseket, ha nem az ország, hanem a személyes sorsa érdekelte volna, akkor nem vele köt szövetséget, és végül nem lép vissza a javára. A DK ezt közleményben cáfolta később.

Márki-Zay azt mondta: „Orbán Viktor a mai naptól kezdve csakis abban reménykedhet, hogy Dobrev Klára megnyeri az előválasztás második fordulóját.”

Vasárnap délután háromra, az előválasztás második fordulójának első szavazási napjára politikai nagygyűlést hirdetett meg Márki-Zay Péter.