Debrecen Város Bálja: a jótékonyság a Családok Átmeneti Otthonának fejlesztését segíti

Ingatlan - 2018-01-16

Debrecen Város Báljához – melyet 2018. január 20-án rendeznek meg a Kölcsey Központban - idén is kapcsolódik jótékonysági kezdeményezés. A bál bevételéből Debrecenben, a Mester utca 30. szám alatt a Családok Átmeneti Otthonának fejlesztését finanszírozzák a szervezők.

Az adománynak köszönhetően új konyhával, ebédlővel és közösségi térrel gyarapodhat az épület, ahol olyan új programok indulnának, mint a "Felelős szülő vagyok" klub, amelynek keretében különböző tanfolyamokon vehetnének részt a szülők, vagy "Az égig érő bab" elnevezésű tehetséggondozó program, amely a hátrányos helyzetben élő gyermekek sport, művészeti, tanulmányi tevékenységét támogatná.

​A 2018-as esztendő a Családok éve Magyarországon.

2018-as esztendő a Családok éve Magyarországon. A szervezők, Debrecen Megyei Jogú Város, a Debreceni Egyetem és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatja a magyar kormány kezdeményezését, ezért Debrecen Város Báljának jótékonysági célja is azt támogatja, hogy "családban élni jó, anyának lenni jó, apának lenni jó."

Debrecenben a Családok Átmeneti Otthona 2002 februárjában a Mester utca 30. szám alatt kezdte meg működését. Az otthonba Debrecen területéről költözhetnek be, elsősorban lakhatási gondokkal küzdő, krízishelyzetben lévő családok. Az épületben 26 férőhelyen 6 család elhelyezésére van lehetőség. A szolgáltatás célja az, hogy az otthonban tartózkodás alatt a szülők rendezzék helyzetüket, találjanak munkahelyet, teremtsék meg a feltételeit az életbe való kilépésnek.

A Családok Átmeneti Otthonát egy pályázat keretében kívül-belül felújítja az önkormányzat. Az adományból megvalósuló a fejlesztések további segítséget jelentenek az ott élőknek. Fontos a cél és óriási az igény az intézményre. 2017-ben 58 családnak tudtak segíteni, de a várólistán 40 család várakozik, akik szintén segítséget kérnek.