Debreceni virágkarnevál - Bemutatkoznak Hajdú-Bihar értéktárának kincsei is

A virágkarneválhoz kapcsolódó karneváli hét forgatagát felhasználva mutatják be a Hajdú-Bihar megyei értéktárban szereplő kulturális, természeti és épített kincseket augusztus 11. és 16. között a debreceni Kölcsey központban - közölte a megyei közgyűlés alelnöke a kiállítást beharangozó keddi sajtótájékoztatón a megyeházán. Bulcsu László szerint "Hajdú-Bihar hagyományokon alapuló élő kultúráját" láthatja majd a közönség a megyei értéktárból válogatott tárlaton.

Bódor Edit, a virágkarnevál főszervezője kiemelte: az értéktár-kiállítás a karneváli hét nulladik napján, augusztus 11-én nyílik meg a Kölcsey központ Bényi Árpád termében. Hajdú-Bihar értékei nem először mutatkoznak be Debrecenben: tavaly a nagyerdei Békás-tónál rendezett értékszigeten, az idén pedig a tavaszi farsangi maskarádén mutatkozhattak be a települések népművészeti, illetve népi iparművészeti értékei.

Tar Károlyné, a kiállítás szakmai részét rendező Kézműves Alapítvány kurátora hozzátette: a kézzel készített kulturális értékek mellett fotókon, tablókon mutatják be Hajdú-Bihar természeti és épített értékeit.

A bemutatandó különlegességek közül kiemelte a nádudvari fekete kerámiákat, a balmazújvárosi, Mihalkó-féle pásztorkalapot, a hortobágyi csikósnyerget, karikás ostort és csikóbőrös kulacsot, a debreceni cifraszűrt, a komádi hímzést, a hajdúnánási szalmatárgyakat és a debreceni mézeskalácsot.

A kiállítással a hajdú-bihari értéktárban szereplő helyi értékeket és az értékgyűjtést kívánja népszerűsíteni a megyei önkormányzat - mondta el a sajtótájékoztatón Bulcsu László.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza