Ideiglenesen változik a forgalmi rend a hétvégén a Dósa nádor téren

Ingatlan - 2018-01-18

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.3.2-15 felhívás keretén a Dósa nádor tér felújítását, átépítését tervezi. A projekt tervezési fázisában előzetes vizsgálatok elvégzése szükséges a területen, melynek időpontja 2018. január 20-21. A vizsgálatok elvégzéséhez a hétvégén a Dósa nádor tér szakaszos lezárására és a forgalmi rend módosítására van szükség.

A szombati napon a Napló székház előtt lévő és a MÁV székház mögött található parkolók, valamint a Sas utcai parkolóhelyek a Rózsa utca – Csapó utca közötti szakaszon kerülnek lezárásra. Ezen időszak alatt a forgalmi rend nem változik a Sas utcán illetve a Dósa nádor téren, mindkét irányban a megszokott módon közlekedhetnek az autósok.

Vasárnap a Sas utca és a Régi Városháza közötti terület, parkolók valamint a Sas utca forgalmi sávjainak vizsgálata tervezett, ezért az itt található parkolók kerülnek lezárásra, illetve szakaszosan a Sas utca és a Dósa nádor tér közlekedési rendje módosul az alábbiak szerint:

  • A Kossuth utcáról továbbra is biztosítva lesz a balra kanyarodási lehetőség, valamint az áthaladás a Dósa nádor téren, szakaszos lezárásokra ezen forgalmi sávban is számítani kell.
  • A virágpiac felől a Kossuth utca irányába haladó forgalom a Napló székház után a MÁV székház mögötti parkolón és a Városháza utcán keresztül kerül elterelésre a Kossuth utca irányába.
  • Számítani kell hétvégén időszakos sávlezárásokra, valamint parkolók lezárására, így a parkolóhelyek a hétvégén csak részlegesen használhatóak.
  • Kérünk mindenkit, hogy a kihelyezett jelzőtábláknak megfelelően és körültekintően közlekedjen. 2018. január 22-én, hétfőn a megszokott forgalmi rend szerint közlekedhetnek és parkolhatnak az autósok.