Április végére elkészül az Auguszta beruházás.

Egészségügy - 2007-01-25

A debreceni egyetem egészségtudományi centrumának új komplexumában az országban egyedülálló szív- és érrendszeri, valamint onkológiai központot alakítanak ki. A 13 ezer négyzetméteren műtőblokk, aneszteziológia és klinikai osztályok kapnak helyet. Az intézmény nem csak az észak-alföldi, hanem az észak-magyarországi régiót is ellátja majd.

A központ szerkezetileg már elkészült, a homlokzati munkákat is napokon belül befejezik. Most az épület belsejében folyik a munka. A belső szerkezeti munkák: hideg és meleg burkolások, bútoroknak a beépítése van folyamatban, rakják fel a nyílászárókat, az ajtókat. Március végére az épületből két részt, 144 kórházi ágyat át szeretne adni a Hunép Universal Zrt.

 

Az egészségügyi minisztérium aktív ágyszám csökkentési tervezete ezt a részleget nem érinti. A 12 milliárd forintos összköltségből 9 milliárdot az Európai Unió finanszíroz. A szerződésben az szerepel, hogy a gyógyító programhoz szükséges ágyszámot az országos leépítések ellenére finanszírozni kell.

ID