Egy cambridge-i és londoni tudósok által végzett kutatásban kimutatták, hogy az A vitamin lassítja a hasnyálmirigyrák terjedését.A betegség lassulása egyben azt is jelenti, hogy a szervezetnek van ideje felvenni a harcot a kórosan szaporodó sejtekkel, így a beteg kilátásai jelentősen javulnak. A bétakarotin képes ugyanis arra, hogy az egészséges sejtbe beépülve a mellette levő rákos sejt terjedését meggátolja.
Nagy Britanniában a hasnyálmirigy-rák évente 7500 ember haláláért felelős, és a még az időben elvégzett sebészeti beavatkozások sem tudnak a statisztikákon javítani.
Az A vitamin – mely számos állati és növényi eredetű termékben megtalálható – ezen kívül erősíti a csontokat, a bőrt, a hajat és az immunrendszert. Ha elég vajat, sajtot, halolajat, valamint sárgabarackot, spenótot, tököt, cikóriát, petrezselymet, fokhagymát, bazsalikomot fogyasztunk, jó eséllyel megelőzhetünk számos betegséget.
(Newsfood.com)