Intézményvezetői kinevezéseket adott át Kásler Miklós

Egészségügy - 2021-01-15

Kásler Miklós a kinevezések átadása előtti beszédében úgy fogalmazott: az egészségügy átalakításának két sarkalatos pontja van: az alapellátás és az öt nemzeti program.

Az országos intézetek feladata, hogy a népegészségügyi betegségcsoportok epidemiológiai, módszertani, szervezési, diagnosztikai, terápiás és oktatási-kutatási központjai, szakmai vezetői legyenek - emelte ki.

A miniszter az intézményvezetőkhöz szólva azt mondta, "semmi mást nem várok el önöktől, mint azt, hogy mutassanak példát szakmailag és emberileg".

A megbízatások 2021. január elsejétől hatályosak.Fotó:. MTI/Bruzák Noém​i

A fotón Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (k) valamint, Poór Gyula, az Országos Mozgásszervi Intézet főigazgató-főorvosa, Andréka Péter Gábor, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgató- főorvosa, Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgató-főorvosa, Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató-főorvosa, Erőss Loránd, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet főigazgató-főorvosa és Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató-főorvosa (b-j) az intézetvezetői kinevezések átadása után az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2021. január 15-én.