Az Európai Bizottság bemutatta a közös uniós agárpolitika jövőjére vonatkozó főbb elveit

EU - 2017-11-29

Az Európai Bizottság szerdán bemutatta a közös uniós agárpolitika főbb elveit tartalmazó, készülő javaslatait többek között arra helyezve a hangsúlyt, hogy a tagállamok szélesebb hatáskört kapjanak azt illetően, hogyan és hová fektetik be közös agrárpolitikából származó támogatásokat annak érdekében, hogy teljesüljenek a környezetvédelemmel, klímaváltozással és fenntarthatósággal kapcsolatos ambiciózus közös célok.

Jyrki Katainen munkahelyteremtésért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős uniós biztos a közös uniós agrárpolitika fő elveit bemutató tájékoztatón elmondta, a bizottság készülő javaslatai a jogszabályok egyszerűsítése és a rugalmasabb megközelítés révén biztosítani fogják, hogy a közös agrárpolitika (KAP) valós eredményeket hozzon a gazdálkodók támogatása terén és meghatározza az uniós mezőgazdaság fenntartható fejlődésének irányát.

Phil Hogan mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztos elmondta, a jelenlegi közös agrárpolitikai stratégia struktúrájának megtartása mellett a javaslat egyszerűbb, rugalmasabb intézkedéseket határoz majd meg az uniós szinten elfogadott célkitűzések elérése érdekében. Minden uniós ország önmaga kidolgozza a saját - a bizottság által jóváhagyott - stratégiai tervét, amelyben meghatározza a célkitűzések elérésének tervezett módját. Az egyenmegoldásokról a személyre szabott megközelítésre való áttérés elősegíti, hogy a szakpolitika és annak megvalósult formája közelebb kerüljenek azokhoz, akik azt a helyszínen végrehajtják - húzta alá.

Mint elmondta, a mezőgazdasági termelők támogatása továbbra is közvetlen kifizetési rendszeren keresztül folyik majd. A javaslattervezet nem vetíti előre sem az uniós pénzügyek jövőjéről szóló vita kimenetelét, sem a következő többéves pénzügyi keretre vonatkozó javaslatok tartalmát - közölte.

Tekintettel arra, hogy a klímaváltozás és a természeti erőforrásokra nehezedő nyomás továbbra is befolyásolni fogja a mezőgazdaságot és az élelmiszertermelést, az új közös agrárpolitikának nagyobb fokú ambíciókat kell tükröznie az erőforrás-hatékonyság, a környezetvédelem és az éghajlatpolitika terén - húzta alá.

Elmondta azt is, hogy a bizottság kiemelt figyelmet kíván fordítani az agráriumban alkalmazott modern technológiák használatának ösztönzésére, a gazdálkodók helyi támogatására, valamint a nagyobb piaci átláthatóság és kiszámíthatóság biztosítására, valamint a fiatalok gazdálkodásra ösztönzésére, összehangoltan a tagállamok földadóztatási, földtervezési és készségfejlesztési hatásköreivel. Kezelni kívánja továbbá a polgárok fenntartható mezőgazdasági termeléssel - egészségüggyel, táplálkozással, élelmiszer-pazarlással és állatjóléttel - kapcsolatos aggodalmait is.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza