Az Európai Bizottság döntött a mobiltelefonálási tarifákról

EU - 2006-07-13

Az Európai Bizottság elfogadta szerdán azt a tervezetet, amelynek hatására a szándékok szerint a mobiltelefonok külföldön történő használatának tarifái a mostani felére is csökkenhetnek - közölte a bizottság egyik illetékese.

A szolgáltató társaságok ugyanakkor hat-kilenc hónapos türelmi időt kapnak az átállásra, arra, hogy felső határt állítsanak meg a külföldön történt hívások átirányítási tarifáira. Az EU 25 tagországának és az Európa Parlamentnek kell majd kimondania a végső szót az átirányítási (roaming) díjakra vonatkozóan, vagyis arról, hogy mekkora többletdíjat szabhatnak meg a szolgáltatók az unión belüli, de más országban történő hívások esetén.

     

A fogyasztói szervezetek üdvözlik, a mobilszolgáltatók viszont bírálják a tervezetet, - ez utóbbiak azt állítják, hogy a belföldi hívások díjainak emelkedése várható.

     

Az EU végrehajtó testülete hosszas viták után és Peter Mandelson kereskedelmi biztos ellenkezése dacára döntött úgy, hogy javasolni fogja: szabjanak felső határt arra a nagykereskedelmi árra, amit a szolgáltatók szabnak meg egymásnak a hívások kezeléséért. Ezen maximált nagykereskedelmi árak bevezetése után léptetnék életbe hat-kilenc hónappal később a külföldön történt hívások kiskereskedelmi árára vonatkozó, szintén maximált díjat.

        

Az átirányítási díjakra vonatkozó díjak viszont a nagykereskedelmi árakkal egyidejűleg lépnének életbe a javaslat szerint. A bizottság beavatkozása négy évig lenne érvényben, addig tartana, amíg az átirányítási díjak alacsonyabb szintre nem kerülnek. A szándékok szerint a külföldi hívások díjait felére csökkentő javaslatot a jövő év második felétől valósítanák meg.

(MTI)

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza