- EB-szóvivő: nincs akadálya, hogy Brüsszel előremutató megbeszéléseket folytasson Budapesttel

EU - 2018-04-10

A vitás kérdésekben indított, nyitott európai uniós jogorvoslati eljárások nem akadályozzák meg, hogy az Európai Bizottság előremutató megbeszéléseket folytasson Budapesttel - jelentette ki Margarítisz Szkínász, a brüsszeli bizottság (EB) szóvivője kedden, a testület szokásos déli sajtótájékoztatóján.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: ahogyan sok másik európai uniós tagország esetében, Magyarországgal kapcsolatban is vannak folyamatban lévő ügyek, köztük jogsértésekkel összefüggő eljárások, amelyek továbbra is érvényben maradnak. A civil szervezetekkel és a felsőoktatással kapcsolatos törtvényeket vagy a menekültek tagországok közötti kötelező elosztását érintő jogorvoslati ügyek a magyar választások előtt indultak. Azok megoldása érdekében - ahogy minden tagállam esetében - az uniós bizottság nyitott marad a konstruktív és pozitív párbeszédre - húzta alá a szóvivő.

Mint mondta, a magyar nép kinyilvánította véleményét. Ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy az Európai Unió a demokrácia és a közös értékek közössége, és hozzátette: a brüsszeli bizottság úgy véli, hogy ezen értékek megvédése közös feladata minden tagállamnak kivétel nélkül.

Szkínász arról is tájékoztatott, hogy kedden folytatott telefonbeszélgetésükben Orbán Viktor miniszterelnök meghívta Magyarországra Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét. A látogatásra már a következő hetekben sor kerülhet - erősítette meg.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza