Navracsics: a gazdasági növekedés és a stabil közösség az Európai Bizottság célja

EU - 2017-05-08

Az Európai Bizottság mandátumának hátralévő részében továbbra is a gazdasági növekedés és a stabil, békés európai közösség biztosítása áll a középpontban - mondta az oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős uniós biztos az Országgyűlés európai ügyek bizottságának hétfői ülésén.

Navracsics Tibor kiemelte: a bizottság ciklusának feléhez érve talán ideje mérleget vonni az elmúlt évekről és beszélni a hátralévő időszak terveiről.

Emlékeztetett arra, hogy az EU a létezésétől kezdve az egyik legnehezebb időszakát éli, két újabb válságjelenség súlyosbítja a helyzetét a görög költségvetés és belpolitika továbbra is aggasztó állapota mellett: a migrációs válság és a brit kilépésről szóló tárgyalások. Ezek a világtörténelmi események nehézzé teszik, hogy a bizottság tartsa magát az eredetileg megfogalmazott programjához - mutatott rá. Hozzátette: a bizottság mandátuma elején két nagy célt határoztak meg, a gazdasági helyzet fokozatos javítását és az EU polgárközeliségét.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a hátralévő időszak egyik fontos kérdése továbbra is a gazdasági növekedés. Úgy tűnik, most már jó úton haladnak az európai gazdaságok, az unió önerejéből ismét kijött a gazdasági válságból, és a világgazdaság meghatározó szereplője - mondta.

Közölte: a bizottság célja olyan költségvetés összeállítása, hogy az uniós programok ne lássák kárát a brit kilépésnek. Az Erasmus+ program biztosítása is fontos feladat - jegyezte meg.

Kitért arra: 2018 a kulturális örökség európai éve lesz, ami kiváló lehetőség, hogy az európai identitásról is vita legyen.

A biztos azt is lényeges célként határozta meg, hogy olyan legyen az unió, amely az Európai Parlamenttel, az Európai Tanáccsal és a tagállamokkal azon közös cél mentén fejlődhet, hogy az EU stabil, békés hely legyen, amely a gazdasági növekedés alapja és amely valóban hozzásegíti a tagállamokat, a polgárokat egy boldogabb élethez.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza