Negyedik alkalommal tárgyalt az Európai Tanács Kaposvárott

EU - 2009-12-03
Negyedik alkalommal rendezték meg az "EU Negotiation Moot Tárgyalási Szimuláció" Kaposvárott november 26. és 29. között. A csaknem 30 egyetemista diák egész hétvégés teljesítményét szakmai zsűri értékelte. A legkiválóbb diplomatáknak pénzügyminisztériumi, országgyűlési, és újságíró gyakornoki pozíciókat és ösztöndíjakat ajánlottak fel.

Minden játékos brüsszeli tanulmányúton vesz részt tavasszal, a verseny részeként.

 

Negyedik alkalommal rendezte meg az EU Negotiation Moot Társaság az "EU Negotiation Moot Tárgyalási Szimulációt" november 26. és 29. között Kaposvárott. A versenyen egyetemistákból és főiskolásokból álló csapatok küzdöttek egymással azért, hogy az általuk képviselt Európai Uniós tagállamok illetve Parlamenti frakciók számára minél előnyösebb költségvetési megállapodást harcoljanak ki.

Az egyéni és a csoportos teljesítményt elismert brüsszeli, pénzügyminisztériumi, és a versenyszférában dolgozó szakemberek értékelték. A zsűri tagja volt Olajos Péter korábbi európai parlamenti képviselő, Nátrán Roland (Pénzügyminisztérium), Sinka László (Magyar Országgyűlés Hivatala), Szabados Dóra (IBM), valamint Farkas Nóra (Budapest Café Babel).

Az Országgyűlési Hivatal gyakornoki ösztöndíját Krózser Anna (Budapesti Corvinus Egyetem) nyerte. A Pénzügyminisztérium gyakornoki lehetőségét Halászi Dóra (Pécsi Tudományegyetem) kapta. A Kitekintő.hu külügyi hírportálnál Matus Dóra (Kaposvári Egyetem) és Bence Krisztina (Pécsi Tudományegyetem) publikálhat majd. Paróczai Péter (Nyugat-magyarországi Egyetem) és Cziráky Ádám (Debreceni Egyetem) kapott gyakornoki lehetőséget a Budapest Café Babel on-line hírlapnál.

 

A verseny egy egyedülálló hazai, nonprofit kezdeményezés. A szervezők brüsszeli EU alkalmazottak és hazai szakemberek, akik a privát és a közszférában szerzett gyakorlati tapasztalataikat kívánják átadni a hallgatóknak szervezett szerepjáték keretében. A verseny idén európai uniós támogatással került megrendezésre az Európai Szociális Alap társfinanszírozása keretében TÁMOP 4.2.3-as pályázati keretből.