Stella Kiriakídiszt választotta elnökének az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése

EU - 2017-10-10

Stella Kiriakídisz ciprusi politikust választotta elnökének keddi strasbourgi ülésén az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) az előző héten lemondott korábbi elnök, Pedro Agramunt helyére.Kiriakídisz a strasbourgi székhelyű, 47 tagállamot számláló szervezet közgyűlésének harmadik női, sorban a 30. elnöke lesz.

A közgyűlés néppárti frakciója politikusának megbízatása a 2018. január 22-26. között esedékes ülésig szól, ugyanis a jövő év elején tervezett tanácskozáson minden bizottsági és közgyűlési tisztséget az Európa Tanács meg fog újítani - közölte a parlamenti közgyűlés sajtószolgálata.

A politikus elmondta, megválasztása a parlamenti közgyűlés életének nehéz időszakára esik. Megkérdőjeleződött hitelessége és feddhetetlensége, ami az Európa Tanács intézményeinek átláthatóságának és becsületének megkérdőjelezéséhez vezetett. Mindezek kihívást és még nagyobb felelősséget jelentenek úgy a közgyűlés, mint az újonnan megválasztott elnöke számára - mondta.

Kijelentette, jelölése kizárólag a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság iránti elköteleződéséből eredt. A rendelkezésére álló hónapokban a nyugalom helyreállításán, az egyetértés, a hitelesség és az egység megteremtésén fog dolgozni, továbbá fáradhatatlanul és nyíltan fog küzdeni a korrupció ellen - húzta alá.

Stella Kiriakídisz klinikai szakpszichológus, a Demokrata Tömörülés (DISY) alelnöke 1956-ban született a ciprusi Nicosiában. 1979 és 2006 között a ciprusi Egészségügyi Minisztériumban a gyermek- és serdülőkori pszichiátria feladatkörével foglalkozott. 2006-ban parlamenti képviselővé választották, ahol az Egészségügyi, a Külügyi és Európai Ügyek Bizottságának tagja volt.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének elnöksége áprilisi ülésén határozott úgy, hogy megvonja bizalmát elnökétől, ugyanis Pedro Agramunt korábban az orosz kormány által biztosított repülőgépen Szíriába utazott, ahol találkozott és megbeszéléseket folytatott Bassár el-Aszad elnökkel, továbbá azért, mert érintett lehet abban, hogy Azerbajdzsán 2 millió eurót fizetett a testület egyes tagjainak azért, hogy jelentésükben kedvezőbb képet fessenek az országban fogva tartott politikai foglyok helyzetéről.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza