A békéltető testület elnöke hatékonyabb eljárást vár az új fogyasztóvédelmi jogszabálytól

Fogyasztóvédelem - 2019-07-08

Egységesebb és hatékonyabb békéltetést ígér a fogyasztóvédelmi törvény nemrég elfogadott módosítása - mondta a Budapesti Békéltető Testület elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Baranovszky György hozzátette: a békéltető testületek munkájának finomhangolását jelenti, hogy egységes eljárási szabályokat kell alkalmazniuk.

Hangsúlyozta, hogy a fogyasztóvédelmi törvény pontosan meghatározza a testületek eljárási módjait, de a jogalkotó úgy gondolta, hogy néhány részletszabályozásra szükséges külön kitérni a módosításban.

A vállalkozások felkészítése folyamatos, a békéltető testületekkel együtt dolgozó Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kifejezetten figyel a vállalkozások célorientált felkészítésére, annak érdekében hogy minél hamarabb tudják megoldani a fogyasztókkal kialakult vitákat - magyarázta a testület elnöke.

A békéltető testületek nemcsak a fővárosban, hanem a megyékben is működnek, hatékonyan védik a fogyasztókat és segítik a vállalkozásokat - mondta Baranovszky György.