A fogyasztóvédelmi hatóság minden második húsvéti ellenőrzése hibát talált Budapesten

Fogyasztóvédelem - 2018-03-29

A nagyobb budapesti bevásárlóközpontokra és vásárokra fókuszáló 97 próbavásárlással egybekötött vizsgálatkor 53 esetben merült fel valamilyen kifogás a hatóságok részéről - derül ki Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatóságának csütörtökön kiadott gyorsjelentéséből.

Az ellenőrök 36 esetben figyelmeztettek és köteleztek szabálykövetésre, 17 esetben kényszerült a hatóság tényleges bírságot kiszabni. Az idei húsvéti szezonban 12,35 millió forint, átlagosan 726 470 forint bírságot szabott ki Budapest Főváros Kormányhivatalának fogyasztóvédelmi hatósága.

Ismételt szabálysértést 5 esetben állapítottak meg az ellenőrök, két esetben a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz is bejelentést kellett tenniük.

A fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálta az árak megfelelő feltüntetését, a kedvezmények tényleges érvényesítését, valamint ellenőrizte az akciós ajánlatok valóságtartalmát is. A vizsgálatokkor a hatósági ellenőrök a fiktív árkedvezményeket és a megtévesztő eladói magatartást először figyelmeztetéssel, indokolt esetben büntetéssel szankcionálták.

Az eredmények tükrében folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a kereskedők az év többi szakában is - közölték.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza