Az MNB 20 millió forintra bírságolta a Raiffeisen Alapkezelőt

Fogyasztóvédelem - 2017-05-10

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 20 millió forint bírságot szabott ki a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt.-re a társaság működését és az általa kezelt alapokat érintő jogsértések miatt - közölte az MNB szerdán.

A jegybank a bírság összegét az egyes szabálysértések súlya és az alapkezelő piaci részaránya alapján határozta meg. Enyhítő körülményként vette figyelembe ugyanakkor a szabályszegések egyszeri jellegét, az alapkezelő eljárás során tanúsított együttműködését, valamint azt, hogy tényleges ügyfélkár nem keletkezett.

Az MNB 2013. december 31-től az ellenőrzés lezárásáig vizsgálta a Raiffeisen Alapkezelő tevékenységét. A vizsgálat hiányosságokat tárt fel egyebek közt a kezelt befektetési alapok esetében a likviditási limiteknek való megfelelésnél, a kölcsönfelvételi korlátok betartásánál, továbbá a nettó eszközérték meghatározásában bekövetkezett hiba korrigálásával, az éves jelentések tartalmával és a portfólióban szereplő ingatlanok értékének megállapításával kapcsolatban.

A vizsgálat ezen felül arra is rámutatott, hogy a Raiffeisen Alapkezelő a befektetési alapkezelési tevékenységét nem mindenkor az általa kezelt befektetési alapok kezelési szabályzatának megfelelően végezte.

Az MNB a bírság megfizetése mellett arra kötelezte a Raiffeisen Alapkezelőt, hogy szüntesse meg a hiányosságokat és tegye meg a jogszabályszerű működéshez szükséges intézkedéseket.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza