Az MNB 9,5 millió forintra bírságolta a Random Capital Broker Zrt.-t

Fogyasztóvédelem - 2018-08-23

- A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 9,5 millió forintra bírságolta és a jogsértések megszüntetésére kötelezte a Random Capital Broker Zrt.-t.

Az MNB csütörtöki közleménye szerint belső információs jogosultságokat, adatszolgáltatást, nyilvántartási, sztornózási és szűrési rendszereket, valamint a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzési tevékenységet érintő működési hiányosságokat találtak a 2016. január 1. és 2018. július 13. közötti működés vizsgálatakor. Ügyfélvédelmi okokból már az eljárás során azonnali hatállyal felszólították a társaságot, hogy szervezetén belül csak az arra jogosultaknak biztosítson információs hozzáféréseket.

Súlyosító körülményként értékelték, hogy a pénzmosás megelőzési tevékenységet érintő egyes jogsértések huzamosabb ideje fennálltak. Enyhítő körülmény ugyanakkor a szolgáltató csekély piaci súlya és együttműködő magatartása, illetve a jogsértések kiküszöbölésére tett azonnali és tervezett intézkedései - tették hozzá. Kiemelték azt is, hogy a szabálytalanságokból az ügyfeleknek kára nem keletkezett, az ügyfélkövetelések nem kerültek veszélybe.