Lakókocsi kölcsönzőt bírságolt a GVH

Fogyasztóvédelem - 2006-07-05

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa keddi döntése alapján 500 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Club Karaván International Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-t, mivel a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított

A Club Karaván azzal követte el a vétséget, hogy honlapján arról informálta a fogyasztókat: a tőle bérelhető lakókocsik légkondicionálóval, klímával rendelkeznek, miközben csak egy úgynevezett levegőkeringtető berendezéssel voltak ellátva.  A fogyasztói értelmezés szerint ez utóbbi berendezés nem tekinthető légkondicionálónak, illetve klímának.

 

Ugyanígy járt el a Club Karaván megbízásából tevékenykedő CKI and Partners  Szervező és Szolgáltató Bt., amelynek tájékoztatása ugyanezért minősült valótlannak. Így a Club Karaván által a cég honlapján közzétett állítás is  a fogyasztók megtévesztésére alkalmas volt, amely azt a látszatot keltette, hogy a fogyasztók egy 4,5 millió forint értékű lakókocsit bérelnek, miközben a lakókocsik tényleges értéke ezt nem érte el. A GVH Versenytanácsa  a Club Karaván Kft.-t a megtévesztő magatartás folytatásától eltiltotta. A versenytanács megállapította a CKI and Partners jogsértését is, ám rá nem szabott ki bírságot.