Mintegy 5,4 millió forint bírságot szabott ki a jegybank egy pénzügyi tanácsadóra

Fogyasztóvédelem - 2017-03-28

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5,4 millió forint bírságot szabott ki az UFS Group Pénzügyi Tervező Kft.-re, egyebek közt ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és nyilvántartási hiányosságok, valamint a biztosításközvetítői megállapodásokat érintő jogsértések miatt - közölte a jegybank kedden.

A közlemény szerint az MNB egyúttal kötelezte a céget egyebek mellett arra, hogy a jogszabályokkal összhangban módosítsa együttműködési megállapodásait és belső szabályzatait, szüntesse meg a hiányosságokat, és a panaszokra a jogszabály által előírt 30 napos határidőn belül válaszoljon.

A 2013-tól kezdődő időszakot felölelő célvizsgálat során az MNB egyebek mellett megállapította, hogy több esetben a biztosításközvetítői tevékenységgel, illetve az ügyfélérdekekkel ellentétes kikötéseket tartalmaztak az UFS Group Kft. más biztosítókkal és biztosításközvetítőkkel kötött megállapodásai.

A bírságösszeg meghatározásánál a jegybank különös súllyal értékelte, hogy a cég a biztosítókkal kötött megállapodásaiban a biztosítási alkusz jogállásával kifejezetten ellentétes feladatok ellátását is vállalta, nem győződött meg megfelelően az általa alkalmazott személyek jogszabályi megfelelőségéről, valamint azt, hogy szakmai képzés hiányában is történt közvetítési tevékenység - áll a közleményben.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza