GKI: a belföldi szálláspiac forgalmának 68 százaléka az online szegmensé

Gazdaság - 2017-05-24

A belföldi szálláspiac forgalmának mintegy 68 százalékát érte el tavaly a 62 milliárd forint értékű online piac - derül ki a GKI Digital legfrissebb felméréséből.

Az MTI-nek szerdán küldött kutatás szerint az online piacból a szállásadók saját felületei 33 milliárd forinttal, az online szállásközvetítők 21,5 milliárd forinttal, a kedvezményes csomagokat kínáló, úgynevezett kuponos közvetítők 8,1 milliárd forinttal részesedtek.

A belföldi vendégektől származó teljes szállásdíj bevétel mintegy 92 milliárd forint volt 2016-ban.

A belföldi utazók legfontosabb közvetítő partnere a Szállás.hu a forgalom 45 százalékával, és a maiUtazás.hu 38 százalékos forgalommal.

A GKI kutatása szerint a külföldi vendégek további 146 milliárd forintnyi szállásdíj-bevételt generáltak 2016-ban, ebben a szegmensben azonban a főváros súlya jelentős és a közvetítői piacon is egyeduralkodónak tekinthető a Booking.com.

A kutatás szerint idén is tovább bővül a szálláspiac, az első negyedévben a 4,6 millió vendégéjszaka 86 százalékát szállodákban töltötték.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza