Inflációs rekord - Csúcson az élelmiszerárak drágulása

Gazdaság - 2020-09-09

Hiába járunk már most is térdig a válságban, az élelmiszerek riasztó drágulása tovább folytatódik. A KSH ma nyilvánosságra hozott jelentése szerint újabb 7,9 százalékkal, a Privátbankár saját felmérése szerint viszont több mint 11 százalékkal drágultak az élelmiszerek. Egyetlen év alatt a fizetésünk, nyugdíjunk 10 százalékkal ér kevesebbet, mint eddig, ezzel pedig mára minden család bevásárlókosarát kezelésbe vette a válság.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz és Matolcsy György gyenge forintja gyenge gazdasághoz, a gyenge gazdaság pedig gyenge Magyarországhoz és elszegényedő családokhoz, lecsúszó dolgozókhoz, nyugdíjasokhoz vezetett.

A DK szerint a fizetések és a nyugdíjak védelmében minél hamarabb be kell vezetni az eurót, a nyugdíjasoknak pedig azonnali nyugdíjkiegészítést kell adni még szeptemberben! Egészen elképesztő, hogy európai magyar polgárokként sokkal jobban sújt minket a válság, mint más európaiakat, mert a kormány nem csak a válságkezelésre, hanem az alapvető feladatai ellátására is alkalmatlan.

Barkóczi Balázs

A DK szóvivője

Kiadó: Demokratikus Koalíció

MTI OS