Nyolc napon belül ki kell fizetni az alvállalkozót?

Gazdaság - 2006-07-18

A vállalkozói körbetartozásokat mérsékelné a közbeszerzési törvény várhatóan októbertől életbe lépő módosítása. Októbertől új szabályozás lépne életbe: ha egy fővállalkozó megkapja a pénzét, 8 napon belül rendeznie kell az alvállalkozó számláját - írja a Napi Gazdaság.

Az igazságügyi és rendészeti tárca javaslata a vállalkozói körbetartozások mérséklésének elősegítését célozza, napokon belül a kormány elé kerül, elfogadása pedig őszre esedékes a parlamentben. Az új szabályozás kiterjesztené az inkasszójogot az alvállalkozóra, az alvállalkozóval szemben pedig az ő teljesítési segédjére is.

  

A mikrocégek és kkv-k közbeszerzéseken való részvételi esélyeinek támogatása a kormányprogramba is bekerült, így a lehetőségek feltérképezésére és a koordinációra egy közbeszerzési monitoring- és reformbizottság alakul július-augusztus folyamán az igazságügyi és rendészeti minisztériumban.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza