Állami segítséget még nem kapott a Gyulai Húskombinát, de a tulajdonos pénzéből már normalizálta a termelését.Így ismét a szokásos, a gazdasági válság előtti termelés folyik a húskombinátban, miután a tulajdonos újabb háromszáz millió forint tőkét biztosított a nagyüzemnek. A tavaly ősszel likviditási válságba került cég az idei esztendő első felében megközelítőleg 25-30 százalékkal csökkentette a termelését, mert nem bírta finanszírozni az alapanyag-felvásárlást.
A csökkentett termeléshez szükséges beszerzéseket a tulajdonos, a nádudvari székhelyű Hage-Nagisz-csoport 400 millió forintos pénzügyi injekciója is segítette az első öt hónapban. A mostani, újabb 300 millió forintos pénzügyi átcsoportosítás a húskombinát javára pedig azt eredményezte, hogy a húsüzem termelése visszaállt a tavalyi, válság előtt szinte. Így a kolbászüzem ismét két műszakban, míg a szárazárukat, közöttük a gyulai májast előállító üzem ismét teljes egy műszakban dolgozik.
Ruck János emlékeztetett arra, hogy az év első felében előfordult, hogy csak négy napot dolgozott a vállalat majdnem ötszáz munkavállalója. A vezérigazgató értékelése szerint az összesen 700 millió forintos új forrás eredményeként a társaság nem veszítette el a piacait, emellett jelzés a cég partnereinek, hogy a tulajdonosok bíznak abban, hogy most már rövidesen megkapja a cég a kormány által ígért hitelgaranciát. A nagyüzem ugyanis egymilliárd forintos forgóeszközhitelre várakozik a számlavezető bankjától, amelyhez a Magyar Fejlesztési Bank adna ki 80 százalékos garanciát.