3 milliárd forint hiányzik

Helyi - 2018-12-01

Az elmúlt napokban, a Demokratikus Koalíció képviselőjeként közérdekű adatigényléssel fordultam a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit (DHK) Kft.-hez. A kapott válaszból kiderül, hogy a cég becsült nettó árbevétele 2018. szeptember 30-ig 3 689 211 220 Ft. A 2018 évre az Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő ZRT. a mai napig csupán 693 040 954 Ft + Áfa összeget utalt.

Azaz, az elhíresült, gyakorlatilag érdemi tevékenységet nem végző állami „Kukaholding" hatvan napon túli tartozása, csak a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. felé, megközelítőleg 3 milliárd forint! Merjük kimondani, a debreceni adófizetőktől megközelítőleg 3 milliárd forintot, jelen állapot szerint, nemes egyszerűséggel lenyúlt az állami gittegylet!

Kérdések sora merül fel a kukaholdinggal kapcsolatosan. Mi szükség van egy olyan cégre, ami nem számláz, nem dolgozik, nem csinál semmit, csak a pénzt nyúlja le? Hova lett a debreceniek, Hajdú-Bihar megyeiek 3 milliárd forintja? Félő, hogy amennyiben továbbra sem kapja meg a DHK Kft. az elvégzett szolgáltatás, a több hónapja benyújtott számlái utáni ellentételezést, úgy rövid időn belül ellepheti Debrecent, de akár Hajdú-Bihar megyét is a szemét!

Mi, európai magyarok nem fogunk beletörődni, hogy gazemberek tüntessék el a befizetett adóforintjainkat! Ezért a Demokratikus Koalíció egyrészt az ÁSZ-hoz fordul a kukaholding körüli gyanús ügyek kivizsgálását kérve, másrészt követeli a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő ZRT-től, hogy haladéktalanul fizesse ki az alvállalkozói – többek között a DHK Kft. - felé fennálló tartozásait!


Varga Zoltán

Demokratikus Koalíció

önkormányzati képviselője