A CENTRUM Párt 2006. június 22. sajtótájékoztatója

Helyi - 2006-06-22

Elméletileg a már 16 éve irányító pártcsoport fogja még legalább 4 évig irányítani a várost. Ehhez rendelkezik megfelelő pénzzel, szervezettséggel, médiaháttérrel, kapcsolatrendszerrel, zsarolási technikákkal.

Debrecenben várhatóan ugyanaz történik az őszi helyhatósági választásokon, mint a tavaszi országgyűlésin. A választást a ma is kormányzó párt nyeri meg.

 

Elméletileg a már 16 éve irányító pártcsoport fogja még legalább 4 évig irányítani a várost. Ehhez rendelkezik megfelelő pénzzel, szervezettséggel, médiaháttérrel, kapcsolatrendszerrel, zsarolási technikákkal. Hogy ez jó vagy rossz lesz a debrecenieknek, arra a választ évek múlva kapjuk csak meg.

 

Mert jó, hogy a város irányítói csak úgy, mint a Kádár rendszerben, a hosszú évek alatt rutint, tudást, gyakorlatot, hatalmat és vagyont szereztek. Rossz, hogy a hatalom koncentrálódik, kevesek kezébe összpontosul. Az irányítói és a hatalmi ágak összemosódnak. Elkezdődik a civil szervezetek integrálása.  A városlakók valós érdekei helyett a befektetők kegyeinek keresése, a korrupciós ügyek kerülnek előtérbe. Elmarad a valós, és reális helyzetértékelés, a tájékoztatás egyoldalúvá válik, jó és rossz verzióra tagozódik.Állások és megélhetések függenek attól, ki hogyan nyilatkozik. Most a számonkérés időszaka jön.

 

Vajon számot adnak e város képviselői négy éves tevékenységükről. Választópolgáraikat tájékoztatják-e

- a város eladósodásáról - ha már országosan nem tették meg

- a közüzemi díjak országos átlag feletti emeléséről, akkor, amikor az itteni bérek a 30 százalékkal alacsonyabbak az országos átlagnál.

 

Elvárjuk, hogy mind a 29 egyéni választókerületben adjanak számot, mit ígértek, mit teljesítettek, és mi maradt csak ígéret.

 

Szigeti István

A Centrum Párt debreceni elnöke