A Debreceni Vízmű Zrt. tájékoztatója

Helyi - 2021-09-30

A Debreceni vízhálózat közel 1000 km hosszú, a lehetőségekhez mérten az anyagi károk, személyi sérülések elkerülése és a szolgáltatás biztonságának fenntartása érdekében a Debreceni Vízmű Zrt. próbálja felderíteni a rejtett szivárgásokat és csőtöréseket.

Ez történt az Erzsébet utcában is. Bár ez most kellemetlen, nehézségekkel jár, de azonnali beavatkozásra volt szükség, még mielőtt személyi sérülés vagy jelentős anyagi kár történt volna.

A 300 mm átmérőjű, több, mint 50 éves acélcsövön a hibát kijavítottuk, de maga ez érintett vezetékszakasz kora és állapota annyira rossz, hogy felelőtlenség lett volna a pontszerű hibajavítás elvégzését követően visszatemetni, mivel előfordulhatott volna, hogy másnap, más közeli ponton keletkezik hiba.

Az egyetlen felelős döntés a 66 m hosszú vezetékszakasz teljes cseréje. Sajnos a körülmények nem teszik lehetővé a kitakarás nélküli technológia alkalmazását, ezért nyílt árkos módszerrel kell azt végrehajtani.

A munka volumene, komplexitása miatt is jelentős szervezést igényel, illetve technológiai időszükséglete is van. A speciális betonrétegnek hosszantartó kötési ideje van, és ebben az időszakban további munkavégzés nem lehetséges a helyszínen.

A komplex előkészítés miatt a vállalkozó 2021. október 4-én tud felvonulni.

A munka várható időtartama 1 hónap.

Türelmüket, megértésüket köszönjük.

Debreceni Vízmű Zrt.