Átadták a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum prémium zónáját

Helyi - 2021-06-18

- Átadták a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum prémium zónáját, a csaknem 3,5 milliárd forintos beruházást a kormány a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban 1,5 milliárd forinttal támogatta. Bodó Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára a város jeles eseményének nevezte az elkészült beruházás átadását, és azt mondta, a kormány figyelme az elmúlt másfél évben, a pandémia idején is kiterjedt Hajdúszoboszlóra

Ebben az időszakban 2161 hajdúszoboszlói munkahely megőrzéséhez járult hozzá a kormány 1,3 milliárd forinttal, amiből a Hungarospa Zrt. 723 munkahely megtartásához 406 millió forint támogatást kapott - támasztotta alá szavait az államtitkár.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség egészségturizmusért felelős igazgatója azt mondta, az elmúlt hónapok komoly kihívást jelentettek a turisztikai ágazatnak. Ugyanakkor fontos cél, hogy a járvány után minőségi, komplex szolgáltatásokat nyújtsanak a vendégeknek.

A szakember szerint minden esély megvan arra, hogy az idei turisztikai szezon sikeres legyen, azt tapasztalják, hogy napról napra nő a foglalások száma, de azt is, hogy az utazási időponthoz viszonyítva egyre később foglalnak az emberek szállást.

Juhász Szabolcs örömtelinek nevezte, hogy a kormány elfogadta a nemzeti turisztikai fejlesztési stratégiát, és meggyőződésének adott hangot, hogy a turisztika újra Magyarország húzóágazata lesz.

Hozzátette: országszerte sok ezer fejlesztés történik, több szálláshely és turisztikai attrakció újul meg. A fejlesztések biztos alapot jelentenek az ágazatnak, de nagyobb hangsúlyt kell fordítani a szemléletváltásra, oktatásra, képzésre.

A szakmai igazgató szerint a turisztikai kínálat a következő években teljesen megújul, ehhez hozzájárul a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program is. Kiemelt célként jelölte meg a gyógyfürdők fejlesztését.

Czeglédi Gyula (független), Hajdúszoboszló polgármestere jó receptnek nevezte az állam, az önkormányzat és a vállalkozók összefogásával megvalósuló fejlesztéseket. Hajdúszoboszlón nem öncélúan fejlesztenek, a turistáktól érkező jelzésekre is figyelnek - tette hozzá.

"Egy-egy új fejlesztés, mint a mostani is, új növekedési pályára állítja a fürdőt" - mondta a polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a járvány előtti évben, 2019-ben több mint 410 ezer vendég 1,35 millió vendégéjszakát töltött el Hajdúszoboszlón, ez a szám tavaly megfeleződött.

Az elmúlt másfél évben szállodák sora mellett 334 magánszállás is megújult a városban, utóbbiak 2,5 milliárd forint értékben. A jövőről szólva a polgármester kiemelte az aquapalace fedett csúszdapark, a szállodasort összekötő Mátyás sétány felújítását és egy konferencia központ felépítését.

Kircsi Lajos, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója jelezte: Magyarország legújabb szabadtéri wellness fürdője szombattól várja a vendégeket, a prémium zóna kiegészítő szolgáltatás, amely a magasabb minőségű szabadtéri pihenésre vágyó vendégek igényeit elégít ki.

A projekt egyediségét az egzotikus természeti és kulturális koncepció, valamint a különböző magassági szintű vízfelületek, vízlépcsők váltakozása adja. A fejlesztéssel több mint 2500 négyzetméter új vízfelület jött létre, a zónát egyszerre ezren látogathatják.

Az új részlegben a névadók jellegzetességeit megjelenítő három medencecsoportot - Plitvice, Tahiti és Amazonas - alakítottak ki vízesésfalakkal, levegő buzgárokkal, vízlépcsővel, vízköpőkkel, vízi bárral, és műszikla jellegű oszlopok tetejére helyezett pezsgőmedencékkel. A prémium zónában az első szezonban 30 ezer vendégre számítanak - mondta a vezérigazgató.