Belvárosi egyirányúsítás: újabb csomópontban kezdődött el az átalakítás

Helyi - 2017-10-24

Újabb csomópontban, a Miklós utca – Erzsébet utca – Külsővásártér kereszteződésében kezdte meg a munkát a kivitelező 2017. október 24-én. A forgalmi rend változása miatta Külsővásártérről balra, a Miklós utcára kanyarodó sávot lezárták.

Jól halad a belvárosi egyirányúsítást előkészítő útépítés. Három helyszínen már hetek óta dolgoznak: a Szent Anna utcán, a Varga utcai kereszteződésben új gyalogátkelőt építenek és felújítják a burkolatot az útszakaszon;átépítik a Szent Anna utca – Baross Gábor utca kereszteződését; valamint kiszélesítik a Kossuth utcát és a Faraktár utcát a Verestemplom környékén.

2017. október 24-én újabb csomópont,a Miklós utca – Külsővásártér kereszteződés átépítése kezdődött meg.

A Miklós utca a változtatás után a csomópont irányába lesz egyirányú. Két sávon lehet majd tovább közlekedni a Szoboszlói út felé, valamint egy jobbra kanyarodó sávon a Külsővásártér felé.A Külsővásártér felől – mivel egyirányú lesz a Miklós utca – megszűnik a balra kanyarodó sáv. Ezt a megszűnő sávotlezárta a kivitelező.

Azok, akik a Külsővásártér felől a belváros irányába szándékoznak közlekedni, tovább haladva, a nyugati kiskörúton udnak balra fordulni.

Az átalakítás után egyirányú lesz a Széchenyi – Kossuth – Faraktár utca

Az építési munkákkal párhuzamosan november végén az egyirányú forgalomnak megfelelően szakaszosan újrafestik a burkolati jeleket, valamint telepítik és programozzák a jelzőlámpákat a belváros érintett utcáiban.

Az átalakítás után egyirányú lesz a Széchenyi – Kossuth – Faraktár utca a Nyugati utca és a Hajnal utca között, míg visszafelé a Szent Anna – Miklós utca az Attila tér irányából az Erzsébet utca felé. A forgalmi rend megváltozása után átlagosan 20-30 százalékkal nő az egyes csomópontok áteresztő képessége, így gyorsul a forgalom és csökken a környezetterhelés Debrecen belvárosában.

Az átalakítás megoldást jelent arra az időszakra is, amíg a Debreceni Főpályaudvar építése miatt lezárják az Erzsébet utcát a Petőfi tér környékén.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza