Campus Fesztivál - Óriáskerék is épül

Helyi - 2017-07-18

Épül a fesztiválváros a debreceni Nagyerdőben, ahol szerdán nyitja meg a kapuit a jubileumot ünneplő Campus Fesztivál - közölte a fesztivál sajtófőnöke keddenl. Idén 30 méteres óriáskereket is felállítanak a helyszínen, ahonnan rá lehet majd látni a nagyszínpadra, a fesztiválterületre és a városra is.

Bakó Csaba tájékoztatása szerint Debrecenben lép fel a The Prodigy, a Bingo Players, Alle Farben, Lukas Graham, a hazai művészek közül pedig a Tankcsapda, a Wellhello, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Majka&Curtis, a Brains és a Quimby is színpadra áll majd.

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

A tizedik Campuson 17 helyszínen 500-nál is több program közül válogathatnak majd a fesztiválozók. A Campus Fesztivál fontos családi esemény is: nappal a Nagyerdei Stadion árnyékos sétáló útvonalain lehet a fesztivált bejárni és eljutni akár az Egyetem térről a Gyerekligetbe, ahol a Csokonai Színház sátra melletti füves területen gólyalábasok, mocsárjárók, zsonglőrök és Vitéz László vásári bábetűdök szórakoztatják majd a legfiatalabb fesztiválozókat. A vidámpark kedvezményekkel készül, ingyenes belépés jár bármilyen fesztivál karszalag mellé - ismertette Bakó Csaba.

Közleménye szerint kulturált beltéri mosdók, a főbejáratnál kerékpártárolók, csomagmegőrzők biztosítják a fesztiválozók kényelmét, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. támogatásának köszönhetően pedig fél áron válthatnak vonatjegyet azok, akik az ország különböző pontjairól érkeznek Debrecenbe július 19. és 24. között.

Kiemelte: a több mint 100 éves Víztorony és a Nagyerdei Stadion már emblematikus építménye a fesztiválnak, idén pedig még egy óriás építmény költözik a Nagyerdőre, a 30 méter magas Campus Eye, amely éjszaka különleges ledvilágítással válik a fesztivál különleges díszévé.

A fesztivál a Debreceni Egyetem aktív jelenléte miatt is különleges: az Egyetem Tér 2000 négyzetméteren várja a fesztiválozókat, JobStreet az álláskeresőknek, a Startup Stadion program - a Debreceni Startup Kerekasztal szervezésében - a vállalkozni szándékozóknak kínál érdekességeket.

A sajtófőnök emlékeztetett: fizetni idén is csak kártyával lehet, a készpénzmentes fizetési rendszer már tavaly is jól vizsgázott.

Újdonságként említette Mautner Zsófi és Széll Tamás látványkonyháját, ahol minden délután egy-egy ismert zenekar veszi át az irányítást bizonyítva, hogy lehet egyszerre főzni és énekelni.

A Campus Fesztivál 2008-ban indult, a tíz év alatt több mint 530 ezer látogatót vonzott. Az első rendezvényen 27 ezren voltak, idén a szervezők reményei szerint átlépik a bűvös 100 ezres határt.