Debrecenben ünnepel az idén 30 éves diákolimpiai mozgalom

Helyi - 2017-06-15

Négynapos fesztivállal Debrecenben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a diákolimpiai mozgalom - jelentette be a Magyar Diáksport Szövetség elnöke az esemény csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján.

Balogh Gábor elmondta: Magyarországon a legtöbb fiatal a diákolimpiai mozgalom keretében sportol, a különböző versenyeknek köszönhetően évente mintegy 270 ezer gyermek rendszeres mozgása biztosított.

Hozzátette: a diákolimpiákon dobogósok 10 plusz pontot kapnak a felvételin. A június 21. és 24. közötti jubileumi négynapos fesztiválon hat sportágban (úszás, atlétika, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda) mintegy 1500 diák méri össze a tudását. A fesztivál helyszínének kiválasztásakor azért esett a választás Debrecenre, mert a városban minden feltétel adott ahhoz, hogy méltóképpen ünnepeljük meg a mozgalom jubileumi évfordulóját - hangsúlyozta Balogh Gábor, jelezve, hogy az eseményen mutatják majd be a diákolimpia új himnuszát.

Az idén 30 éves diákolimpia versenysorozat jubileumát népszerűsítő 3D-s aszfaltrajz Debrecenben a Csapó utcában 2017. június 15-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte: a versenyekhez az önkormányzat ingyen biztosítja a helyszíneket, így a diákok többek között a Főnix Csarnokban, az atlétikai stadionban, a sportuszodában és az egyetemi sportcentrumban versenyezhetnek majd, a Debreceni Egyetem pedig a sportolók színvonalas elhelyezésében nyújt segítséget.

Az esemény zárásaként, június 24-én, szombaton nagyszabású fesztivált, családi napot rendeznek a Főnix Csarnok előtti parkolóban.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza