Debreceni polgármester: befejeződött a belvárosi egyirányúsítás

Helyi - 2017-11-30

- Befejeződött Debrecenben az utóbbi évek legnagyobb forgalomszervezési átalakítása, a belvárost keleti-nyugati irányban párhuzamosan átszelő két főút egyirányúsítása - jelentette be a város polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón a városházán.

Papp László (Fidesz-KDNP) hozzátette: jelenleg a közlekedési lámparendszer összehangolása folyik, mintegy két hétre tehető az az időszak, amikorra véglegesen kialakul az új közlekedési rend a belvárosban.

Az Új főnix terv közlekedésfejlesztési programja keretében többnyire európai uniós forrásból 53 közlekedési csomópont átalakítása kezdődött meg tavasszal a városban, ebből 23 elkészült, a munkák folytatódnak - jelezte a polgármester.

A belvárosi egyirányúsítási programhoz kapcsolódó beruházások összköltsége több, mint másfél milliárd forint, amiben benne van a belváros mellett a Gázvezeték utcának, az István-Szoboszlói csomópontnak, valamint a jelzőlámpák felülvizsgálatának a költsége is - részletezte a polgármester..

Az egyirányú Kossuth utca Debrecenben 2017. november 29-én. Befejeződött a belváros körüli utcák egyirányúsítása. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A belvárosi egyirányúsítási folyamatban november 21-28-a között 1063 közlekedési táblát helyeztek el, 4800 négyzetméter fehér, illetve 2200 négyzetméter sárga útburkolati jelet festettek fel, és 272 méter gyalogos védő korlátot helyeztek el - ismertette Papp László.

A többi csomópont-átalakításból - amelynek teljes költsége további több mint 1,1 milliárd forint -, Papp László kiemelte az Egyetem téri körforgalom 63 millió forintba kerülő bővítését, a Pallagi út - Nagyerdei körút körforgalmának 430 millió forintos megépítését, illetve az Egyetemi Innovációs Parkhoz vezető új, 560 millió forintos költségű út megépítését.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza